nieuws

10 aug 2008, 11:11

Veendammer wint achtste NK Bommetje

Evenals vorig jaar heeft Freddy van der Pol uit Veendam zaterdagavond in Stadskanaal de achtste editie van het - volgens de organisatie- 'enige echte NK Bommetje' gewonnen. Zijn plons in Zwembad Noord in het Groningse dorp zorgde ervoor dat het water 8,60 meter opspatte.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Met die plons is het record in Stadskanaal niet verbeterd. Het hoogste bommetje daar ooit gemaakt tijdens de competitie, plensde 12,4 meter de lucht in. Nieuw dit jaar was de prijs voor de meest originele bommetjesmaker. Die ging naar een groep kinderen die met een James Bond-achtige act het water indoken.

Aan de competitie deden 120 deelnemers mee, van wie de jongste 4 jaar oud was en de oudste 40 jaar, dat was winnaar Van der Pol. Het evenement trok op deze niet heel zomerse avond nog geen 1500 bezoekers. Een stuk minder dan vorig jaar toen er tweeduizend toeschouwers afkwamen op het evenement. De opbrengst, tussen de 400 en 500 euro, gaat naar het Ronald McDonald Kinderfonds.

In het verleden is er flink geruzied tussen verschillende organisatoren over wie nou het 'echte' NK Bommetje organiseerde. Voorheen was Zwembad Noord in Stadskanaal aangesloten bij Sportfondsen Nederland, maar het zwembad ontbond de samenwerking. Toen Sportfondsen Nederland de naam NK Bommetje vastlegde, stapte Stadskanaal naar de rechter. Die oordeelde dat geen van de competities het 'officiële' NK Bommetje zou worden, en dat iedereen het recht had zo'n evenement te organiseren.