nieuws

08 mrt 2010, 10:10

Veendam reageert met diepe verslagenheid

Het brandweerkorps en het bestuur van de gemeente Veendam hebben met verslagenheid gereageerd op het omkomen van een brandweerman in de nacht van zondag op maandag in zijn woonplaats. Dat zei burgemeester Ab Meijerman maandagochtend tijdens een persconferentie. De man overleed bij een grote brand bij winkelketen Scheer en Foppen toen hij onder een ingestorte buitenmuur terechtkwam. 'Dit heeft een enorme impact', aldus de burgemeester.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het slachtoffer is een 44-jarige man uit Veendam. Hij was behalve bij de brandweer, ook werkzaam als ambtenaar bij de gemeente. Een collega van de man, die ook onder de muur terecht was gekomen, raakte lichtgewond en maakt het naar omstandigheden goed.

Omstreeks negen uur in de ochtend was de brand onder controle. De oorzaak is nog niet bekend. In dezelfde nacht ontstond ook brand bij discotheek Zenyth, 200 meter verderop. Die bleek niet zo groot als gedacht en was snel onder controle. Of beide branden iets met elkaar te maken hebben, is nog niet duidelijk.