nieuws

01 mrt 2008, 13:01

Veel schade en overlast door storm

De westerstorm heeft zaterdagochtend in de provincie Groningen voor veel schade en overlast gezorgd. Onder meer in Kloosterburen waaide het dak van een woning, in Groningen en Stadskanaal zijn woonboten losgeraakt en in Hoogezand-Sappemeer is een hond gedood door een vallende boom.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De harde wind heeft vrijdagnacht weinig schade veroorzaakt in Groningen, maar sloeg zaterdagochtend alsnog toe. Bij de hulpverleningsdiensten zijn enkele tientallen meldingen over schade binnengekomen.

Op verschillende plaatsen in de provincie moest de brandweer in actie komen om omgevallen bomen en afgewaaide takken te verwijderen. Een aantal doorgaande wegen in de provincie zijn door omgevallen bomen geblokkeerd. Op de N33, ter hoogte van Veendam, waaide een auto met caravan van de weg. Daarbij raakte niemand gewond.

In Kropswolde viel een boom tegen een woning en in Glimmen raakte een boerderij zwaar beschadigd door een omgevallen boom. Bij twee huizen aan de Saturnusstraat in Delfzijl is het dak van de woning gewaaid. Aan de Pastorieweg in Scheemda ontstond een gevaarlijke situatie toen zware dakplaten van partyboerderij ‘De Leeuwenborg’ af dreigden te waaien. Tientallen kinderen en volwassenen hebben het pand moeten verlaten.

De waterschappen in Groningen hebben voorzorgsmaatregelen genomen. In Delfzijl wordt een waterstand verwacht van vier meter boven NAP. De dijkdoorgangen rond het havengebied van Delfzijl zijn gesloten en de dijken worden volledig bewaakt.