nieuws

27 okt 2002, 00:12

Veel overlast in Groningen door slechte weer; omgewaaide bomen en wankelende bouwsteigers

Bij de politie kwamen dit weekend veel meldingen binnen over overlast tengevolge van de slechte weersomstandigheden. De meldingen kwamen uit alle delen van de provincie Groningen. Ook de brandweer had zaterdag en zondag grote drukte om schade van de storm op te ruimen en omgewaaide bomen door te zagen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Aan de Noorder Kanaalweg in Stadskanaal waaide zaterdag een boom over de weg die door de brandweer moest worden opgeruimd. De brandweer moest ook in Onstwedde in actie komen waar een zware boomtak gevaarlijk dicht op de weg kwam te hangen. De tak werd verwijderd. Op twee bouwlocaties in Sappemeer en Hoogezand waaiden kunststof dakplaten van in aanbouw zijnde woningen weg.
Ook in de stad Groningen ontstond overlast door met name de harde wind. Aan de Sontweg moest een deel van een parkeerplaats worden afgezet omdat een bouwsteiger om dreigde te waaien. Een deel van de Praediniussingel en de Museumbrug werden tijdelijk afgezet omdat ook daar een bouwsteiger om dreigde te waaien. De steigerbouwer kon de problemen oplossen. Een aan de Watermanstraat geparkeerde auto raakte beschadigd toen dakbedekking van een inbouw zijnde flat wegwaaide en op de wagen terechtkwam. Persoonlijke ongelukken deden zich niet voor.