nieuws

20 sep 2002, 00:12

Veel klein leed bij schoolzwemmen in Groningen

Kinderen die in Groningen zwemles krijgen tijdens het schoolzwemmen worden niet altijd kindvriendelijk benaderd. Dat althans stel de fractie van D66 in de Groningse gemeenteraad. Die partij heeft een onderzoek ingesteld naar de stand van zaken rond het schoolzwemmen. Conclusie van dat onderzoek is dat er nog veel verbeterd kan worden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens D66 raadslid Thomas van Dalen zijn er veel klachten over de wijze waarop de kinderen benaderd worden; niet kindvriendelijk. Ook de communicatie van het zwembad naar ouders (en school) moet beter, en volgens veel ouders is de kwaliteit van de schoolzwemlessen lager dan bij de particuliere lessen. De gemeente Groningen geeft jaarlijks ruim 300.000 euro uit voor de schoolzwemlessen.
Thomas van Dalen: "We hebben in Groningen een progressief zwembeleid en daar is een breed draagvlak voor. Dit onderzoek hebben wij uitgevoerd naar aanleiding van klachten van ouders. Het beeld dat eruit naar voren komt is niet dramatisch maar we vonden wel veel ergernis en klein leed. Er valt zeker het een en ander te verbeteren en wij doen daar een aantal concrete aanbevelingen voor. We hopen dat de zwemwethouder er zijn voordeel mee doet. " Woensdag 18 september om 9:00 uur zal Paul Valk, woordvoerder onderwijs, het rapport aanbieden aan wethouder Wieger Pattje.