nieuws

01 dec 2008, 10:10

Veel belangstelling voor duurzame woningen in De Wijert

Bijzondere milieuvriendelijke en energiezuinige woningen in de wijk De Wijert blijken erg populair.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Onder de naam ‘De Zunne’ bouwt wooncorporatie In 32 duurzame eengezinswoningen in de Groningse wijk De Wijert. In totaal komen er 22 koop- en 10 sociale huurwoningen op vier locaties bij de Couperusstraat en Hora Siccamasingel. Op 8 november is de verkoop zeer succesvol van start gegaan.

De milieuvriendelijke en energiezuinige woningen blijken erg populair. De combinatie van een gunstige prijs- en duurzame kwaliteitsverhouding heeft bij veel belangstellenden de interesse gewekt, ondanks de huidige economische crisis. Voor 15 van de 22 koopwoningen is inmiddels een optie genomen. Wethouder Frank de Vries, van Ruimtelijke Ordening en Volkshuisvesting van de gemeente Groningen, is erg te spreken over dit project: 'De Zunne is voor mij een schoolvoorbeeld dat als je kwaliteit levert tegen een fatsoenlijke prijs er altijd kopers of huurders geïnteresseerd zijn. Daarbij komt dat het duurzaamheidpakket van deze woningen de bewoners direct voordeel in de portemonnee oplevert omdat de maandelijkse energielasten lager zijn. Kwaliteit en duurzaamheid blijkt hier een erg geslaagde combinatie.' Aldus de wethouder. Ook de toekomstige bewoners zijn erg enthousiast. Diana Cleveringa is één van de eerste kopers. ‘De woningen zijn hartstikke mooi én ruim, vooral in deze prijsklasse. Dat het duurzame, energiezuinige woningen zijn is helemaal mooi meegenomen’.

De bouw van De Zunne staat in het teken van een aantal duurzame thema’s. Energie, materiaalkeuze, afval in de cradle-to-cradle gedachte, water, gezondheid en woonkwaliteit. Het project scoort hoog op deze thema’s in een landelijk beoordelingssysteem.

Met de bouw van De Zunne voegt In ruime eengezinswoningen met 3 of 4 slaapkamers, tuin, parkeerplaats en buitenberging aan De Wijert toe. Daarnaast worden de woningen zeer compleet geleverd, inclusief vloerverwarming, een groen dak en een afgewerkte keuken en badkamer. In januari start de bouw.