nieuws

24 dec 2002, 00:12

Vechtpartij in AZC Tolbert

Vier bewoners van het asielzoekerscentrum aan de Blinkweg in Tolbert, in de leeftijd van 17 tot 27 jaar, zijn vrijdagavond door de politie aangehouden na een massale vechtpartij in een recreatieruimte.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De ruzie ontstond nadat een 21-jarige verdachte was betrapt bij het stelen van een fiets van een 27-jarige medebewoner. Er ontstond een ruzie tussen de dief en de eigenaar van de fiets die hulp kreeg van drie landgenoten. Toen er een vechtpartij ontstond bemoeiden meerdere aanwezigen zich met de ruzie waarop na korte tijd enkele tientallen mensen bij de ruzie betrokken raakten. Medewerkers van de beveiliging slaagden er niet in de rust te herstellen en waarschuwden de politie. Die wist met de inzet van ongeveer 15 agenten en een politiehond de rust snel te herstellen. Daarbij werden de vier verdachten aangehouden en meegenomen.
De 21-jarige fietsendief is ingesloten voor ander onderzoek en verhoor. Hij wordt naast diefstal ook verdachte van vernieling en bedreiging. De andere drie verdachten zijn na het afleggen van een verklaring vrijgelaten.