nieuws

14 jul 2011, 10:10

Vandaal vernielt auto’s en deuren in wijk Vinkhuizen in Groningen

Een nog onbekende man heeft maandagnacht omstreeks 23.30 uur in de wijk Vinkhuizen in Groningen een groot aantal vernielingen gepleegd.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Agenten reageerden op een melding dat een man met een steen op de voordeur van het gezondheidscentrum “De Vuursteen” aan het slaan was. Terwijl agenten bij dit pand aan het zoeken waren kwamen er ook meldingen dat er aan de Platinalaan auto’s vernield werden. Er werden 5 auto’s aangetroffen waarvan o.a. de spiegels afgebroken waren, een achterraam vernield was en een ruitenwisser verbogen was.

Later bleek ook dat de spiegels van twee auto’s aan de Siersteenlaan vernield waren. Het vermoeden bestaat dat de vandaal zijn tocht voortgezet heeft en daarbij ook een raam van het politiebureau aan de Diamantlaan heeft vernield. Een getuige zegt een jongeman te hebben gezien.

De politie stelt een onderzoek in naar deze vernielingen die voor veel overlast hebben gezorgd. Heeft u in de bewuste nacht iets gehoord of gezien wat met deze zaken te maken kan hebben ? Neem dan contact op met de Regiopolitie Groningen via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Indien u anoniem informatie aan de politie wilt doorgeven, dan belt u met Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000 (gratis).