Nieuws

Van Twist stapt op bij Groninger Museum

Artistiek directeur Kees van Twist stapt op bij het Groninger Museum. Dat zegt hij maandag in een interview met het Dagblad van het Noorden. Van Twist ligt al weken onder vuur omdat het Groninger Museum een miljoenenschuld heeft.Eerder al werd Van Twist vanwege de geldproblemen door de provincie en de stad Groningen ontheven van zijn directeursfunctie en mocht hij alleen nog de artistieke leiding nemen. Er is geen vertrouwen meer in hem en daarom is het beter dat hij helemaal opstapt, zo zegt hij in het interview.Artistiek directeur Kees van Twist stapt op bij het Groninger Museum. Dat zegt hij maandag in een interview met het Dagblad van het Noorden. Van Twist ligt al weken onder vuur omdat het Groninger Museum een miljoenenschuld heeft.Eerder al werd Van Twist vanwege de geldproblemen door de provincie en de stad Groningen ontheven van zijn directeursfunctie en mocht hij alleen nog de artistieke leiding nemen. Er is geen vertrouwen meer in hem en daarom is het beter dat hij helemaal opstapt, zo zegt hij in het interview.Artistiek directeur Kees van Twist stapt op bij het Groninger Museum. Dat zegt hij maandag in een interview met het Dagblad van het Noorden. Van Twist ligt al weken onder vuur omdat het Groninger Museum een miljoenenschuld heeft.Eerder al werd Van Twist vanwege de geldproblemen door de provincie en de stad Groningen ontheven van zijn directeursfunctie en mocht hij alleen nog de artistieke leiding nemen. Er is geen vertrouwen meer in hem en daarom is het beter dat hij helemaal opstapt, zo zegt hij in het interview.


Leestijd: < 1 minuut

Van Twist zegt in het gesprek met de krant zich verantwoordelijk te voelen voor de financiële malaise bij het Groninger Museum. Volgens de oud-museumdirecteur zijn de problemen ontstaan door een samenloop van omstandigheden en noemt hij het ‘pech’ wat hem is overkomen.

Tegelijkertijd laakt Van Twist in de krant de samenwerking met het Groningse gemeentebestuur. Van Twist is verbolgen over het feit dat af werd geserveerd als gesprekspartner voor de gemeente. ,,Zo los je problemen niet op’’, zegt Van Twist in het Dagblad van het Noorden.