nieuws

10 jan 2008, 08:08

‘Van Lauwerszee, tot Dollard Tou’, klinkt het maandag tijdens recordpoging op Grote Markt in Groningen

Meer dan drieduizend studenten hebben zich nu al opgegeven voor een spectaculaire record-poging volkslied zingen, die maandag gehouden gaat worden op de Grote Markt in Groningen

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Komende maandag 14 januari organiseren negen studenten van de Hanzehogeschool Groningen het evenement het ‘Rabobank Grunnens Laid.’ Een recordpoging om met Groningen in het Guinness Book of World records te komen.

De teller op de site wordt nauwlettend in de gaten gehouden door de organisatie. Er hebben zich al bijna drieduizend mensen aangemeld. Nog een paar honderd te gaan tot het maximumaantal van de gratis Grunnens Laid T-shirts. Het doel van het evenement is om de saamhorigheid tussen de Groningse studenten en de stadjers te verbeteren. Het programma van de avond is dan ook erg divers: zo heeft de organisatie in de laatste weken DJ JEAN weten te regelen als afsluitingsact.

De coverband All Goud! speelt aan de start van het evenement en daarna spreekt burgemeester Jacq. Wallage. De Groningse Pé Daalemmer en Rooie Rinus gaan het lied met de gasten oefenen, waarna de recordpoging plaatsvindt.

Iedereen die mee wil doen aan dit spektakel, kan zich aanmelden op www.grunnens-laid.nl