nieuws

15 nov 2001, 00:12

Van E. vroeg na afloop begrafenis om foto van door hem vermoorde tippelaarster

De man die heeft bekend drie tippelaarsters in Groningen te hebben vermoord, blijkt na afloop van de begrafenis van één van zijn slachtoffers om een foto als herinnering te hebben gevraagd.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Tippelaarsters werkzaam aan de tippelzone in Groningen zijn zeer opgelucht over de aanhouding van de 60-jarige Willem van E. Deze heeft tegenover de politie bekend drie Groningse prostituees te hebben vermoord. De moordzaken, en vooral het feit dat het lang heeft geduurd voor ze konden worden opgelost, leidden tot grote ongerustheid bij de tippelaarsters. ‘De politie heeft een dikke pluim verdiend. Ze hebben gezocht naar een speld in de hooiberg, en deze nog gevonden ook!’, zegt woordvoerder Harry Mik van de Belangengroep Groningse Tippelaarsters. Deze groep heeft de afgelopen jaren scherpe kritiek geuit toen er weinig schot leek te zitten in het onderzoek. Maar nu zegt de Belangengroep de pet af te nemen voor de Regiopolitie Groningen.
Verdachte Willem van E. was een bekende bij een aantal van de bij de belangenvereniging aangesloten vrouwen. Volgens de Belangengroep was hij een van de ‘omhangers’ van de tippelzone, waar hij ook wel eens kwam als klant. Volgens Mik heeft Van E. bij zijn organisatie ook een foto besteld van de door hem vermoorde Sasja Schenker. Deze 34-jarige tippelaarster werd op 17 juli vermoord. Kort na haar begrafenis konden familieleden en kennissen een vergrote foto van haar nabestellen bij de Belangengroep. Ook Willem van E. bestelde een foto, die hij bij zijn woning in Harkstede kreeg thuisbezorgd. Deze week heeft van E. bekend ook deze vrouw om het leven te hebben gebracht.