nieuws

18 aug 2002, 00:12

Van der Valk Zuidbroek niet brandveilig

De brandveiligheid van het Van der Valk-motel in Zuidbroek voldoet niet aan de wettelijk eisen. Dat blijkt uit onderzoek van de regionale inspectie van het ministerie van VROM. De grote evenementenhal in het complex mag op last van de gemeente voorlopig niet gebruikt worden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het ministerie van VROM heeft na het instorten van het parkeerdek bij het Van der Valk motel in Tiel in februari van dit jaar een onderzoek ingesteld naar de bouwvergunningen voor alle Van der Valk hotels in Nederland. De resultaten daarvan worden eind september bekendgemaakt. Omdat in Zuidbroek op korte termijn ingrijpende maatregels nodig bleken, heeft de gemeente Menterwolde de conclusies over deze vestiging nu al naar buiten gebracht.
Uit het onderzoek blijkt dat met name de brandveiligheid in de Eurohal, waar grote evenementen zoals het jaarlijkse Schlagerfestival plaatsvinden, onvoldoende is. Het ontbreekt daar aan voldoende sprinklerinstallaties en andere maatregelen om de snelle verspreiding van vuur tegen te gaan. Voor meerdere verbouwingen aan het restaurant en het hotel is geen vergunning aangevraagd. De inspectie zet ook vraagtekens bij de kwaliteit van de elektrische installatie, de ventilatiekanalen en enkele draagconstructies in het restaurant.