nieuws

05 sep 2008, 09:09

Van corruptie verdachte Groningse hoofdagent uit Ten Boer vrijgesproken

Hoofdagent A.M.Greven uit Ten Boer is donderdagmiddag door het gerechtshof in Leeuwarden vrijgesproken. In hoger beroep is het vonnis van de politierechter in Groningen vernietigd. De heer Greven is totaal en definitief vrijgesproken van de verdenking van fraude. Zowel het Openbaar Ministerie als de verdediging hebben aangegeven niet in beroep te zullen gaan. Daarmee is het vonnis direct definitief geworden. Dat heeft een woordvoerder van de hoofdagent vanmorgen bekend gemaakt. De agent is zeer gelukkig omdat hij na een dienstverband van 37 jaar werd ontslagen. 'Mijn geloof in de rechtstaat is weer helemaal terug'.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Tijdens de zitting van de meervoudige kamer van het Gerechtshof werd duidelijk dat de verdenking van fraude ( het niet afdragen van geïnde boetes) niet alleen niet bewezen kon worden, het was in dit geval absoluut niet aan de orde, aldus zijn woordvoerder. 'Als onder stressvolle werkomstandigheden, tijdens het politiewerk, administratieve fouten worden gemaakt, is dat uiteraard niet goed. Maar fraude en corruptie, zoals dat destijds met grote letters in enkele kranten stond, was dit in ieder geval niet'.

Na behandeling door het hof vroeg de Advocaat-Generaal namens het Openbaar Ministerie vrijspraak. Normaal doet het hof na twee weken uitspraak maar de zaak lag kennelijk zo duidelijk dat de heer Greven na een korte schorsing direct werd vrijgesproken.
“Eindelijk gerechtigheid” was zijn eerste reactie.

De hoofdagent, die 37 jaar bij de politie had gewerkt en ontslag had gekregen na de verdenking van fraude, denkt met zijn advocaat nu na over vervolgstappen. Hij zou graag terugkeren bij de politie.