nieuws

09 jan 2003, 00:12

Van aanranding beschuldigd raadslid Delfzijl: juridische stappen

Het Delfzijlse gemeenteraadslid A.J. Bruininck wijst beschuldigingen van aanranding door hem van een vroegere wethouder in Delfzijl van de hand. Bruininck neemt juridische stappen tegen de ex-wethouder die hem van de aanranding heeft beschuldigd. Dat heeft een woordvoerder van zijn partij donderdagmorgen bekend gemaakt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Bruininck wordt er door de vroegere wethouder mevr. E.M. Koning-Hoevelaken van beschuldigd dat hij haar vorig jaar zou hebben aangerand. De wethouder stapte eerder deze week op nadat bekend was geworden dat zij maandelijks een geldbedrag van 300 euro overhandigde aan Bruininck. Koning had dat in december gemeld aan de overige leden van het college van B en W van Delfzijl. Tijdens dat emotioneel verlopen gesprek zou ze ook melding hebben gemaakt van de aanranding. Burgemeester Haaksman heeft donderdagmorgen laten weten aangifte van het incident te hebben gedaan bij justitie. Mevrouw Koning wil niet op de zaak ingaan omdat het volgens haar gaat om een privé-aangelegenheid.
Raadslid Bruininck was niet bereikbaar voor commentaar. Volgens een woordvoerder van zijn partij, de Lijst Bruininck, heeft hij contact opgenomen met een advocaat om juridische stappen te nemen. Volgens de woordvoerder zijn de beschuldigingen volkomen onjuist en is er sprake van een politiek spelletje. In de loop van de dag volgt er een uitgebreide persverklaring van Bruininck.