nieuws

19 jun 2011, 10:10

Valse bommelding bij Ikea Groningen

Bij het alarmnummer van de politie is zaterdagavond een melding binnengekomen dat er bij de vestiging van Ikea in Groningen een bom zou afgaan. De politie heeft daarop in en rond de vestiging aan het Sontplein onderzoek verricht. Er werden geen explosieven gevonden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De politie kreeg de melding iets na 9 uur ’s avonds. Aan het eind van de avond was echter duidelijk dat zich geen explosieven in het pand bevonden. De Groningse Ikea is zondag niet open, maar opent maandag voor zover bekend wel gewoon zijn deuren.

De politie Groningen heeft een onderzoek ingesteld naar wie de valse bommelding heeft gepleegd. Op het moment van de melding was de Ikea al dicht, dus het onderzoek veroorzaakte geen overlast voor eventuele bezoekers.

De afgelopen weken wordt het Zweedse meubelconcern in diverse Europese landen geteisterd door incidenten waarbij lichte explosieven op het terrein van Ikea ontploften. In het Brabantse Son explodeerde op 30 mei vuurwerk in een prullenbak. Diezelfde avond kwamen er ook explosieven tot ontploffing in filialen van Ikea in België en Frankrijk. Eerder vond een soortgelijk incident plaats in Duitsland.

Ikea besloot eerder deze week bij alle winkels in Europa extra beveiligers in te zetten. Het meubelconcern laat nu in- en uitgangen van de winkels extra bewaken. De politie tast nog steeds in het duister over de daders en het motief van de aanslagen.
Ook in het verleden was Ikea al vaker het doelwit van dreigingen.