nieuws

16 feb 2003, 00:12

Valentijnsdag zorgt voor top-drukte bij Gronings telegrambedrijf

Valentijnsdag zorgt voor topdrukte bij het laatst overgebleven telegrambedrijf van Nederland, Telegram Service, in het Groningse Alteveer. De vijf medewerkers kunnen het aantal telefonische verzoeken om een telegram te versturen, amper aan. Het is daardoor de drukste dag van het jaar. De belangstelling voor het versturen van een telegram is dit jaar ongeveer twee keer zo groot als vorig jaar op Valentijnsdag.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens directeur Van Hoof, die de telegramdienst anderhalf jaar geleden overname van KPN Telecom dat geen brood meer zag in deze dienst, heeft het telegram ook in deze tijd van e-mail en sms nog steeds een toekomst. ‘Iedereen vindt het nog steeds heel bijzonder om een telegram thuisbezorgd te krijgen. De impact daarvan is door de persoonlijke aandacht nu eenmaal veel groter dan van het ontvangen van een sms-je of ene mailtje’, zegt van Hoof.
Vrijdag rond de middag waren er al honderden telegrammen aangevraagd. Het laten versturen van een telegram kost 27,50 euro. Volgens Van Hoof is het relatief duur, vanwege de hoge loon- en bezorgkosten. ‘Maar je kunt er van uitgaan dat een telegram niet aan de aandacht van de ontvanger ontsnapt’, zo zegt hij. Vrijdag werden telegrammen verstuurd met teksten als: ‘jij bent mijn voor- hoofd- en nagerecht!’ Ook werden diverse huwelijksaanzoeken per telegram verzonden.