nieuws

08 mrt 2002, 00:12

Valencia en Verenigde Staten naar Eurovoetbal 2002

Het nationale team van de Verenigde Staten en Valencia completeren het deelnemersveld van Essent Eurovoetbal, dat van vrijdag 17 mei tot en met maandag (finales) 20 mei plaatsvindt. Deze ploegen namen al eerder deel aan dit toernooi.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Vorig jaar bereikte ‘Team USA” de kleine finale. Feyenoord eindigde uiteindelijk als derde na het beter nemen van strafschoppen. Vervolgens nam de Amerikaanse selectie deel aan het WK voor jeugd in Argentinië. Op eigen verzoek neemt de ploeg weer deel en daarbij toegezegd nagenoeg dezelfde selectie naar Groningen af te vaardigen.
Valencia was eerder al deelnemer aan Eurovoetbal tijdens de tweede editie (1978) en in 1993. Vooral het feit dat de hoofdmacht de laatste twee jaren Champions League finalist was en het jeugdteam een reeks van jaren een toonaangevende rol in de nationale competitie speelt, heeft het bestuur doen besluiten de Spaanse club te contracteren.
In een eerder stadium bereikte Essent Eurovoetbal al overeenstemming met de Nederlandse clubs Ajax, SC Heerenveen, FC Groningen en FC Twente. De buitenlandse deelnemers zijn: Anderlecht (België), Cruz Azul (Mexico), Newcastle United (Engeland), Rosario Central (Argentinië) en de nationale teams van Japan en Qatar.