Nieuws

Vaccineren begint in Groningen op 18 januari, in MartiniPlaza

GGD Groningen start maandag 18 januari met vaccineren tegen het coronavirus. De prikplek is MartiniPlaza. Op dit moment zijn de voorbereidingen in volle gang. De bedoeling is dat er 300 tot 500 mensen per dag gevaccineerd worden.


Leestijd: 1 minuut

Vaccinatie HPV van start voor 19- tot en met 26-jarigen
Vaccinatie HPV van start voor 19- tot en met 26-jarigen

De vaccinatielocatie bevindt zich aan de voorzijde van MartiniPlaza en is strikt gescheiden van de testlocatie die zich aan de achterzijde van het complex bevindt.

Volgens de GGD gaat het om een ‘walk-in’ locatie. Na het vaccineren kunnen mensen de priklocatie via een aparte uitgang verlaten. Mensen die met de auto komen, kunnen gratis parkeren.

Zorgmedewerkers
De eerste groep die in aanmerking komt voor vaccinatie met het vaccin BioNTech/Pfizer  zijn zorgmedewerkers van verpleeghuizen, gehandicaptenzorg, wijkverpleging en Wmo-ondersteuning.

In een periode van zes weken zullen dagelijks (ook in de weekenden) ongeveer 300 tot 500 zorgmedewerkers ingeënt worden. De vaccinatie met het vaccin van BioNTech/Pfizer bestaat uit twee prikken, waarbij de tweede prik drie weken na de eerste plaatsvindt.

Vanaf 4 januari 2021 krijgen deze zorgmedewerkers via hun werkgever een uitnodiging. Hierin staat hoe telefonisch een afspraak gemaakt kan worden. In een later stadium kan dit ook digitaal.