nieuws

23 aug 2012, 11:11

Utrechtse aannemer mag nieuwe sociëteit Vindicat bouwen

Het Utrechtse aannemingsbedrijf H.J. Jurriens mag de nieuwe studentensociëteit van Vindicat atque Polit gaan bouwen. Volgens de gemeente hadden zij de economisch meest voordelige inschrijving. Dat houdt niet in dat zij ook de laagste inschrijver waren.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De gemeente paste dezelfde aanbestedingstechniek toe als bij het Groninger Forum. Daarbij wordt niet alleen gekeken naar prijs, maar ook naar tijd, de kwaliteit en een plan van aanpak. Op basis daarvan wordt gekeken welke partij economisch het meest voordelig is.

Vijf inschrijvers moesten hun plan indienen. Een speciale commissie met adviseurs van Twynstra Gudde, Draaijer & Partners en architectenbureau De Zwarte Hond heeft een keuze gemaakt. Het aanbestedingsresultaat past binnen de financiële kaders van bouw- en grondexploitatie.

Wethouder Ton Schroor toont zich namens het college verheugd met deze, na het Groninger Forum wederom succesvolle aanbesteding binnen het project Grote Markt oostzijde, die tevens de goede samenwerking met Vindicat atque Polit onderstreept.

Naar verwachting wordt in september 2012 de grond overgedragen aan de bouwer en starten de werkzaamheden. Deze nemen zo’n anderhalf jaar in beslag. Als alles volgens planning verloopt, kan Vindicat eind 2013 verhuizen naar het nieuwe onderkomen. Na de verhuizing wordt het huidige onderkomen begin 2014 gesloopt.