nieuws

29 jun 2010, 14:02

Urn verdwenen uit Gronings crematorium

Uit het crematorium in Groningen is een urn verdwenen met de resten van een overleden vrouw. De urn is vermoedelijk gestolen. De dochter van de vrouw, die een bloemetje wilde leggen bij de urn op de sterfdag van haar moeder, ontdekte donderdag dat deze verdwenen was. Dat bevestigde Yarden Crematorium Groningen dinsdag.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

,,Ik heb meteen bij het crematorium nagevraagd of ze de urn misschien hadden verplaatst, maar dat was niet het geval'', aldus een geschrokken dochter Annemieke Zuurman die vervolgens haar vader belde en een aantal familieleden om te vragen of zij er iets vanaf wisten. Maar de urn, een kunstwerk gemaakt door een keramiste, bleek echt verdwenen. ,,Misschien is de urn gestolen omdat hij heel mooi is; een andere verklaring kan ik niet bedenken'', aldus Zuurman.

Inmiddels heeft vader Melle Zuurman aangifte gedaan van de vermissing. Volgens een woordvoerder van Yarden is het crematorium een afgesloten terrein waar beveiliging aanwezig is. Toch tekent hij daarbij aan dat er dagelijks honderden mensen komen en dat het daardoor ondoenlijk is alles scherp in de gaten te houden.