nieuws

29 sep 2009, 09:09

Unieke 'scratchvoorstelling' Messiah van G.F.Händel: 300 zangers

Liefhebbers van klassieke muziek kunnen aanstaande zaterdag 3 oktober genieten van een unieke uitvoering van de Messiah van G.F.Händel in de Martinikerk in Groningen. Daaraan wordt deelgenomen door maar liefst driehonderd zangers. Daarmee moet het een van de grootste koren uit de geschiedenis van de Martinikerk zijn, Tweede bijzonderheid is dat de zangers zich de afgelopen maanden vooral individueel hebben voorbereid. Maar vrijdag laten ze zich de hele dag als het ware opsluiten in de Martinikerken gaan dan de hele dag oefenen, voorafgaande aan de uitvoering. Dat noemen ze een ‘’ scratchuitvoering’’

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De zangers en de instrumentalisten komen uit het noorden en zijn vrijwel allemaal verbonden aan een regulier amateurkoor of orkest/ensemble.


Het concert begint zaterdag om 19.30 uur. Solistische medewerking verlenen: Martine Salomons, sopraan uit Emmen. Gonda Jonker, alt uit Roden. Jeroen Helder, tenor uit Leeuwarden en Richard Keen, bas uit Amsterdam.


Een koor van 300 zangers en een orkest en 4 solisten brengen op zaterdag 3 oktober in de Martinikerk in Groningen de
George Frederic Händel heeft de MESSIAH in 24 dagen gecomponeerd. Toch behoort dit omvangrijke koorwerk tot één van zijn beroemdste composities. In dit Händeljaar wordt dit werk in de hele wereld ten gehore gebracht.

Kaarten in de voorverkoop: € 10,- en € 7,50 voor kinderen/jeudigen tot 18 jaar. Reserveren: www.smkd.nl Aan de kerk vanaf 19.00 uur: € 12,- en € 7,50
Informatie: 050-3094052