nieuws

24 mrt 2002, 00:12

Unieke tentoonstelling over particuliere Groningse tuinen in Provinciehuis

Donderdag 21 maart a.s. om 15.30 uur opent gedeputeerde Hans Gerritsen de fototentoonstelling "Het Tuinpad Op/In Nachbars Garten" in de vide van het Provinciehuis (St. Jansstraat 4, Groningen).

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In ca. 50 foto's geeft de tentoonstelling een impressie van bezienswaardige particuliere tuinen in de provincie Groningen en het aangrenzende Duitse Ostfriesland en Emsland, die opengesteld zijn voor publiek Enkele foto's laten bovendien 19e eeuwse Groninger Slingertuinen zien. Hans Gerritsen zal een korte inleiding houden en Renate Vahrenhorst, voorzitter van de Stichting Het Tuinpad Op, geeft aansluitend een korte toelichting op de werkzaamheden van de stichting.
Sinds 1984 inventariseert de Stichting Het Tuinpad Op bezienswaardige tuinen in de noordelijke regio's met het doel, deze particuliere tuinen voor de liefhebbers toegankelijk te maken. De stichting begon in 1984 met 30 tuinen, in 2002 zijn inmiddels 170 tuinen toegankelijk voor publiek. De diversiteit van de tuinen is groot, van klassiek tot eigentijds, van piepklein tot parkachtig groot. De tuinen staan vermeld in de 15e editie van de tuinengids, die tijdens de opening zal worden gepresenteerd.