nieuws

30 nov 2001, 00:12

Unieke tentoonstelling borg Nienoord Leek. Inbreng mogelijk van antiek (29 nov)

De voorbereidingen voor de tentoonstelling in het Nationaal Rijtuigmuseum, waarbij antiek uit particulier bezit te koop wordt aangeboden, zijn in volle gang.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De organisatie biedt belangstellenden op donderdagavond 29 november van 19.00-21.00 uur de gelegenheid tot inbreng van antiek en curiosa voor dit evenement. De verkoopprijs wordt op deze avond vastgesteld in overleg met aanwezige deskundigen. Het gaat bijvoorbeeld om schilderijen, sieraden, zilver, glas, meubelen, klokken, munten, tin,boeken, etc.
Ook grotere objecten, zoals kasten, rijtuigen, arrensleden e.d. kunnen ingebracht. Aan deze avond zijn verder geen kosten verbonden. De museumorganisatie verzorgt verkoop en afhandeling van de transacties en ontvangt 10% van de verkoopprijs. Antiek dat niet is verkocht, gaat na afloop van de tentoonstelling terug naar de eigenaar. De eerste objecten zijn al binnen en het museum heeft al van diverse kanten interessante aanbiedingen.
Het belooft dan ook een sfeervolle tentoonstelling in kerstsfeer te worden met diverse activiteiten. Voor meer informatie kunt u bellen met het Rijtuigmuseum in Leek, telefoon 0594 512260.