nieuws

29 okt 2002, 00:12

Unieke plaspaal aan Grote Markt in Groningen: Urilift

Mannen met een volle blaas die bezig zijn aan een kroegentocht krijgen een nieuwe gelegenheid om te plassen in Groningen. Wethouder René Paas (CDA) heeft dinsdagmorgen in Groningen de allereerste ‘Urilift’ van Groningen geopend.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De eerste Urilift van Groningen is geplaatst aan de Grote Markt Oostzijde, vlakbij de Poelestraat. Een Urilift is een helemaal uit roestvrij staal opgetrokken, cilindervormig urinoir dat zo slim ontworpen is dat het, door toepassing van een hydraulisch systeem, overdag volledig aan het gezichtsveld is onttrokken. Daarmee is de UriLift een moderne versie van de al langer bestaande openbare urinoirs.
Met de plaatsing van het openbare unirnoir wil de gemeente het wildplassen adequaat bestrijden. Volgens een woordvoerder heeft het wildplassen de afgelopen jaren voor veel overlast gezorgd. Om die reden is de Urilift op een druk punt in het uitgaansgebied geplaatst, namelijk aan de oostzijde van de Grote Markt.
Het plaatsen van de Uriliften is een maatregel uit de actie ‘Huiskamer’ in de Groninger binnenstad. Bij deze actie Huiskamer werkt de gemeente Groningen samen met een groot aantal direct betrokkenen bij de binnenstad om deze schoon, heel en veilig te maken.