nieuws

05 nov 2002, 00:12

Unieke nieuwe Groningse dansacademie start meteen al met audities

In december kunnen dansers-in-spé auditie doen voor de nieuwe vooropleiding van de Noord Nederlandse Dansacademie in Groningen. Deze cursus begint aanstaande januari. Goed nieuws voor dansers. Toch is niet iedereen even blij.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Kandidaten kunnen 14 december auditie doen. Wie toegelaten wordt kan lessen volgen voor show- en musicaldans, ballet en zang. De vakopleiding voor dans- en dansdocent gaat vervolgens vanaf september 2004 van start. Bestaande dansopleidingen in het land vrezen concurrentie. Een vijftal opleidingen, onder meer uit Tilburg, Arnhem en Amsterdam, verzet zich tegen de Groningse uitbreiding. Ze vragen om vergroting van hun eigen capaciteit bij het ministerie van Onderwijs, cultuur en wetenschappen. Het ministerie heeft overigens al toestemming gegeven voor het starten van de eerste fase van de dansopleiding in Groningen.
16 november is een open dag van de opleiding te bezoeken. Potentiële dansers kunnen dan informatie inwinnen in het Wiebengacomplex, een dependance van de Hanzehogeschool, in Groningen.