nieuws

13 mrt 2003, 00:12

Uniek plan van voetbalvereniging Veendam: eigen bedrijf voor voetballers

De Betaald Voetbal organisatie BV Veendam komt met een landelijke primeur. De Groningse club biedt haar spelers aan om een eigen bedrijf te beginnen, en hen daarbij te helpen. Het plan werd zojuist wereldkundig gemaakt door directeur Tukker van de BV Veendam.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens Tukker is het een goed idee om in het kader van de bezuinigingen bij de noodlijdende oost-Groningse voetbalclub spelers een aantrekkelijk perspectief te bieden. Wanneer zij er voor kiezen om semi-prof te worden in plaats van full-prof, dan zal de club hen helpen bij het opzetten van een eigen onderneming.
‘Als spelers ondernemer willen worden kunnen wij hen in contact brengen met een bureau dat adviseert bij opzetten van een eigen bedrijf. Wat voor bedrijf de spelers willen opzetten, dat kan heel gevarieerd zijn. ICT, communicatie, handelsonderneming: alles is mogelijk’, legt Tukker uit.
Hij erkent volmondig dat het plan past in de bezuinigingen voor Veendam. Want spelers krijgen meer tijd wanneer ze semi-prof worden in plaats van full-prof. De club hoeft hen dan minder te betalen. En de vrijkomende tijd kunnen de spelers gebruiken om een eigen bedrijf op te zetten.
Er heeft zich overigens nog niemand bij Tukker gemeld. Maar dat kan nog komen. Bovendien komen er ook nieuwe spelers bij de club, en die komen ook voor de regeling in aanmerking. ‘We gaan het de spelers in elk geval niet opleggen om een eigen bedrijf te beginnen.. Ze moeten het zelf willen. Het is niet zo dat wij als BV Veendam er geld in gaan steken. Het blijft een zaak voor die spelers en ook hun risico’, aldus Tukker voor Radio Noord.