nieuws

15 jul 2002, 00:12

Uniek informatiecentrum zuidelijke ringweg aan Muntinglaan woensdagmiddag open

Duizenden, zo niet tienduizenden Groningers, rijden dagelijks over de zuidelijke ringweg. Zij zullen de komende weken merken dat de werkzaamheden voor het opknappen en verbeteren van die ringweg inmiddels in volle gang zijn. Voor iedereen die meer wil weten over de exacte aard van de werkzaamheden, alternatieve routes bij afsluitingen van een deel van de ringweg, geluids- of andere overlast gaat er woensdag 3 juli een speciaal informatiecentrum open aan de Muntinglaan, tegenover het Noorderpoortcollege.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In het semi-permanent gebouw is de directie gevestigd die toezicht houdt op de opknapbeurt van de ringweg. Maar vanaf woensdagmiddag 3 juli is er ook dus het Informatiecentrum. Deze is voortaan iedere woensdagmiddag, tijdens de looptijd van het project, geopend.
Volgens Marie-Lou Gregoire, communicatie-medewerker van de directie Noord Nederland van Rijkswaterstaat, is het centrum ingericht als aanvulling op de communicatie via bijvoorbeeld advertenties of de website van Rijkswaterstaat. ‘Mensen met vragen kunnen ons altijd al bellen of mailen. Maar het voordeel van het Informatiecentrum is dat men er persoonlijk te woord kan worden gestaan’.
Volgens Gregoire kan iedereen er terecht met vragen over de achtergrond en het doel van de werkzaamheden. Maar ook kan men er vertellen welke alternatieve route men het best kan nemen bij afsluitingen van bijvoorbeeld de zuidbaan.
In het informatiecentrum is een grote trajectkaart opgehangen die een helder beeld geeft van de werkzaamheden. Ook is er te zien welke weggedeelten en bij komen en hoe de zuidelijke ringweg er over enkele jaren bij ligt, volgens de planning.
Volgend jaar in de zomer zijn er opnieuw werkzaamheden aan- en bij de zuidelijke ringweg. Daarom wil Rijkswaterstaat dit jaar ook scholieren of specifieke relaties in het Informatiecentrum aan de Muntinglaan informeren over de werkzaamheden.
Iedereen kan er op woensdagmiddag gewoon binnen lopen. Maar het is ook mogelijk om eerst een telefonische afspraak te maken. Dat kan dan via de Dienstkring Haren van Rijkswaterstaat, tel. 5334111.