Nieuws

UMCG scherpt bezoekersregeling aan

Om drukte op afdelingen en op de patiëntenkamers te voorkomen, scherpt het UMCG de bezoekersregeling aan. Een patiënt mag maximaal twee bezoekers per dag ontvangen, maar niet tegelijk. Dat geldt niet voor kinderen: zij mogen wel onder begeleiding op bezoek.


Leestijd: 1 minuut

Kinder intensive care UMCG vol
Kinder intensive care UMCG vol

Bezoek aan kinderen

Voor kinderen die in het UMCG liggen wordt een uitzondering gemaakt: zij mogen bezoek krijgen van beide ouders tegelijk. Daarnaast mag een kind dan per dag ook nog maximaal twee andere bezoekers ontvangen, al mogen er nooit meer dan twee bezoekers tegelijk bij het bed zijn. 

Bezoek op de zwangerenafdeling

Vrouwen op de zwangerenafdeling mogen bezoek ontvangen van de partner én één extra bezoeker. Voorwaarde is dan wel dat op een 4-persoons kamer niet meer dan vier bezoekers tegelijk aanwezig zijn. Op een 2-persoonskamer mogen niet meer dan twee bezoekers tegelijk zijn.  

Bezoek op de verloskamer / kraamafdeling

Op de verloskamer en op de kraamafdeling is bezoek is toegestaan van de partner en twee kinderen van 12 jaar of jonger uit het eigen gezin. Daarnaast zijn twee andere bezoekers toegestaan.

Corona-patiënten

In het UMCG lagen woensdag 37 Covid-patiënten, waarvan 11 op de Intensive Care. Van de 150 patiënten die zijn getest, was niemand besmet. Er zijn 79 medewerkers getest. 4 van hen bleken besmet te zijn.