nieuws

13 nov 2012, 21:09

UMCG opent extra polikliniek Cardiologie in Beatrixoord na groei tot 35.000 patienten per jaar

Het UMCG opent een extra polikliniek Cardiologie op locatie Beatrixoord in Haren. Met de extra locatie zorgt het Thoraxcentrum van het UMCG voor meer ruimte om de groeiende stroom aan cardiologische patiënten te kunnen ontvangen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Daarnaast wordt de academische zorg voor cardiologische patiënten, vooral uit de regio Noord-Drenthe, gemakkelijker bereikbaar voor een grote groep mensen. Alle cardiologiepatiënten kunnen op de nieuwe poli terecht, behalve spoedpatiënten en patiënten met zeer complexe hartklachten. Op dinsdag 20 november wordt de nieuwe polikliniek officieel geopend.

Op de polikliniek van het Thoraxcentrum van het UMCG worden jaarlijks een kleine 35.000 patiënten gezien. Een steeds groeiende groep patiënten, onder andere door de vergrijzing en de betere zorg en overleving met een hartziekte. De polikliniek van het Thoraxcentrum aan het Hanzeplein heeft onderhand niet meer voldoende opvangcapaciteit. Om de cardiologische zorg op het huidige niveau te kunnen handhaven en verder te verbeteren opent het UMCG daarom een nieuwe extra polikliniek Cardiologie op locatie Beatrixoord te Haren.