nieuws

07 nov 2012, 10:10

Uitslaande brand slachterij in Leek

De brandweer is gisteren intensief bezig geweest met het bestrijden van een brand in een kippenslachterij in Leek.
De brandweer is gisteren intensief bezig geweest met het bestrijden van een brand in een kippenslachterij in Leek.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gisterochtend om 10 uur werd de brandweer van Leek opgeroepen voor een brand in een bedrijfspand aan het Mulderspark in Leek. Het bleek te gaan om een uitslaande brand in een loods van een kippenslachterij. Al snel werd opgeschaald naar middelbrand.


Omdat er bij deze brand veel rook vrijkwam, werden personeelsleden van omliggende bedrijven door een omroepwagen van de politie gewaarschuwd ramen en deuren te sluiten en binnen te blijven. Omdat de rook langs de productiehal van de slachterij waaide, kon deze in bedrijf blijven.
 

De loods, voor een deel in gebruik als werkplaats, was door de brand dusdanig beschadigd dat een binnenaanval niet meer mogelijk was. Met de hoogwerker is de brand van bovenaf geblust. Vervolgens is met een kraan het brandende en smeulende materiaal uit de loods gehaald zodat deze buiten de loods afgeblust kon worden.
 

Bij deze inzet zijn twee tankautospuiten van het korps uit Leek, de hoogwerker van de post Vinkhuizen in Groningen en de dompelpomp uit Zuidhorn ingezet. Een deel van het industrieterrein is enige tijd afgesloten geweest voor verkeer.
De brandweer is nog een aantal uren bezig geweest met het nablussen.