nieuws

03 jun 2002, 00:12

Uitslaande brand in slooppanden Lissabonstraat Groningen

Een aantal slooppanden aan de Lissabonstraat in Groningen (bij de Westerhaven) zijn vanochtend grotendeels uitgebrand. De brand ontstond even na half vijf en werd 18 keer via 1-1-2 gemeld.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De brandweer rukte uit met twee blusvoertuigen en een ladderwagen. Deze konden met kunstig stuurwerk in de smalle straatjes worden geparkeerd. Om 5.11 uur was de brandweer de brand `meester`. Een vrouw die een van de slooppanden als nachtelijk onderkomen had uitgekozen, is met lichte brandwonden naar het Martiniziekenhuis gebracht.
De bewoners van zes woningen werden uit voorzorg uit hun huizen gehaald. Ook moesten zij ramen en deuren sluiten in verband met de rook en een kleine hoeveelheid asbest die vrijkwam. Er zijn in totaal circa drie dakplaten met asbest verbrand. De bewoners zijn ongeveer anderhalf uur ondergebracht op het hoofdbureau van politie aan de Rademarkt. Daarna konden zij weer terug naar hun eigen onderdak. Het asbest wordt in de loop van vandaag opgeruimd door een gespecialiseerd bedrijf. Ook enkele woningen in de omgeving hebben een brief gekregen over asbest en het opruimen ervan. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.