Nieuws

Uithaal naar “roedel wolven” in Groningen die op websites alles beter weet

De Groningse ondernemer en oud-wethouder Bert Westerink haalt vandaag fel uit naar mensen die – anoniem – voortdurend op internet mensen met een andere mening zeer scherp aanvallen. Dat er felle discussies worden gevoerd is uitstekend, maar dat mensen anoniem als een roedel wolven reageren op serieuze blogs, is hem een doorn in het oog. Helemaal van de gekke is het wanneer iemand die alleen onder een voornaam reacties schrijft, door fractievoorzitter Joost van Keulen van de VVD in de gemeenteraad van Groningen wordt voorgedragen om wethouder van Groningen te worden.De Groningse ondernemer en oud-wethouder Bert Westerink haalt vandaag fel uit naar mensen die – anoniem – voortdurend op internet mensen met een andere mening zeer scherp aanvallen. Dat er felle discussies worden gevoerd is uitstekend, maar dat mensen anoniem als een roedel wolven reageren op serieuze blogs, is hem een doorn in het oog. Helemaal van de gekke is het wanneer iemand die alleen onder een voornaam reacties schrijft, door fractievoorzitter Joost van Keulen van de VVD in de gemeenteraad van Groningen wordt voorgedragen om wethouder van Groningen te worden.


Leestijd: < 1 minuut

“Het hanteren van een schuilnaam in het publiek debat zou bescheiden moeten maken. Niets van dat alles. In een nergens op terug te voeren neerbuigende je-en-jou-toon, wordt wethouder De Vries voor de keuze gesteld om zijn fouten toe te geven of af te treden. ‘Stef’ is aanklager en rechter tegelijk. Weinig heldhaftig. Toch zegt Joost van Keulen zich wel bij de fanclub van zo´n type aan te willen sluiten”, zo schrijft Westerink.

Het volledige blog – relevant voor iedereen die graag discussieert over belangrijke Groningse onderwerpen – is te vinden op:

www.financieelgroningen.nl