nieuws

12 jul 2012, 16:04

Uitgebrand wrak Marum blijkt gezochte auto

De opvallende paarse auto waarnaar de politie na de moord in Marum afgelopen dinsdag met man en macht op zoek was, blijkt diezelfde ochtend in het dorp te zijn uitgebrand. Dat meldde de politie donderdag.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In het Groningse dorp werd dinsdagochtend rond 7 uur een 40-jarige inwoner voor de ingang van het plaatselijke zwembad doodgeschoten. Vrijwel op hetzelfde tijdstip kwam bij de politie een melding binnen over een brandende auto even buiten het dorp.

Technisch onderzoek heeft uitgewezen dat het om de paarskleurige auto gaat met gouden belettering en Belgisch kenteken, waarmee de schutter er volgens getuigen mogelijk mee vandoor was gegaan.

Volgens de politie is het een aannemelijk scenario dat de schutter door het in brand steken van de auto sporen heeft willen wissen, maar vast staat dat nog niet. De politie heeft geen idee hoe de schutter er vervolgens vandoor is gegaan. Ook is nog niet duidelijk of er sprake was van brandstichting, meldde een woordvoerster. Het is volgens haar de vraag of dat ooit nog te achterhalen is.

De auto, een Chrysler Voyager, is 3 juli gestolen in het Gelderse Wezep. De auto was door de brand zo verwoest dat technisch onderzoek noodzakelijk was om uit te wijzen dat het om de gezochte auto ging.

Na de moord riep de politie mensen via Twitter en Burgernet op om uit te kijken naar de auto. Ook een politiehelikopter, de KLPD en de Koninklijke Marechaussee werden bij de klopjacht ingezet.