nieuws

13 jun 2011, 09:09

Uitgaan in Groningen: ruitenwissers kapot, lawaai en kladden

De politie heeft op het Boterdiep twee jongemannen aangehouden voor baldadigheid. Agenten waren in de omgeving van de wijk Korreweg aanwezig om toezicht te houden op personen die na het uitgaan naar huis keren. De politie krijgt regelmatig signalen dat stappers zich onderweg misdragen. Het aangehouden tweetal, jongens uit Enter (17) en Rijssen (18), trokken op het Boterdiep ruitenwissers van auto’s omhoog en schopten tegen gestalde fietsen. Het duo is aangehouden. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Diezelfde nacht heeft de politie een tiental Duitsers de binnenstad uitgestuurd nadat ze vervelend gedrag hadden vertoond. De jongemannen waren na het stappen teruggekeerd naar een gehuurd busje dat geparkeerd stond in de Bloemsingel. Een deel van de Duitsers was luidruchtig, sprong tegen muren op en slingerden rond verkeers- en lantaarnpalen. Ook wisselde een deel van de groep op straat van kleding en trok men elkaars kleding aan. De chauffeur van het busje is gesommeerd met zijn aanhang te vertrekken. De lol was er voor een deel van de betrokkenen wel vanaf. Onder toeziend oog van de agenten gingen de Duitsers er vandoor.


Een 35-jarige inwoner van Delfzijl moest mee naar het politiebureau toen hij werd betrapt op het bekladden van straatmeubilair in de buurt van het Noorderstation. Toen agenten de Delfzijlster aanspraken, bekende hij direct en gaf een zwarte stift. Hij kreeg een bon voor baldadigheid.