nieuws

05 jul 2011, 15:03

Twintig meldingen over ‘Jack the Stripper’

Bij de politie in Groningen zijn in een paar uur tijd zeker twintig meldingen binnengekomen van mensen die meer zeggen te weten over een exhibitionistische stripper die vrouwelijke studentes lastig valt met een ongevraagde stripact. Hoeveel van die twintig daadwerkelijk zijn lastig gevallen door de man, die afgelopen tijd in meerdere Groningse studentes de stuipen op het lijf joeg, kon de politie dinsdag niet zeggen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens de politie belt de man met enige regelmaat bij studentes aan met het verhaal dat hij bij wijze van ontgroening een stripact moet uitvoeren. Maar gedurende de act blijkt meestal uit de bewegingen en teksten van de man dat hij hele andere motieven heeft, aldus een woordvoerder van de politie. Maandagavond nog waren vier studentes van een studentenhuis aan de Oosterweg in Groningen slachtoffer van de strippende man.

Volgens de politie lijkt het erop dat de man al in 2006 actief was met zijn ‘stripact’. In de Groningse volksmond zou hij bekend staan als ‘Jack the Stripper’.