nieuws

26 okt 2019, 10:10

Twee doden in Pathé-bioscoop Zuiderdiep Groningen (Foto's hieronder).

Twee doden in Pathé-bioscoop Zuiderdiep Groningen (Foto's hieronder).

Aan het gedempte Zuiderdiep in de Pathé bioscoop zijn vanmorgen twee lichamen gevonden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dat meldt de Groningse politie via Twitter.

 

"Na een melding hebben wij vanochtend twee overleden mensen aangetroffen in een bioscoop aan het #gedempteZuiderdiep in #Groningen. Wij zijn met meerdere collega’s aanwezig en doen onderzoek. De omgeving is afgezet. Meer info is op dit moment niet bekend."

 

Binnenkort meer informatie: een persvoorlichter van de politie is onderweg, evenals een van onze collega's.

 

De politie gaat er van uit dat de twee mensen om het leven zijn gekomen door een misdrijf. Medewerkers van de afdeling Forensische Opsporing zijn in het pand en doen onderzoek. De politie is op zoek naar getuigen. 'Heeft u informatie die ons kan helpen bij het onderzoek? Bel 0900-8844.', aldus de politie via Twitter.

 

Geruchten

 

Er gaan geruchten dat de twee slachtoffers in de parkeergarage zouden zijn aangetroffen. Dit klopt niet. 'Zij zijn gevonden in de bioscoop. Welke locatie precies delen we niet, dat maakt deel uit van ons onderzoek', aldus de politie.

 

Team Grootschalige Opsporing

 

De politie heeft zaterdagmiddag een Team Grootschalige Opsporing (TGO) gestart. Dit houdt in dat er meerdere politiemensen vanuit verschillende disciplines samenwerken aan het onderzoek.

 

Afzettingen

 

Vanwege het onderzoek is een gedeelte van het Gedempte Zuiderdiep afgezet. Ook de #Ruiterstraat was niet bereikbaar, maar de afzetting van de Ruiterstraat werd na enige tijd opgeheven. De parkeergarage is weer bereikbaar