nieuws

01 apr 2011, 11:11

Twaalfjarig meisje nog steeds in het ziekenhuis

Het 12-jarige meisje dat vorige week beviel van een dochter ligt nog steeds in het ziekenhuis. Dat heeft een woordvoerder van Bureau Jeugdzorg bevestigd. Het zou wel goed met het meisje en haar dochter gaan. Waarom ze dan toch nog in het ziekenhuis ligt, is niet bekend gemaakt. Wel zei Jeugdzorg dat ze vanuit het ziekenhuis naar een pleeggezin gaat.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De politie is nog druk bezig met het onderzoek van de zaak. Tot die tijd willen ze de rust bewaren en wordt er een radiostilte ingelast, zo blijkt. ‘Op dit moment zijn we heel terughoudend. Dat is het beste voor het meisje en voor ons onderzoek’, zo zegt een woordvoerder van de politie.

De Telegraaf meldde op hun website dat Bureau Jeugdzorg alle creativiteit moet gebruiken om het leven van het meisje zo snel mogelijk te normaliseren. Daarbij wordt op de site niet uitgesloten dat de mogelijkheid bestaat om het meisje een nieuwe naam te geven. Daarmee zou ze haar leven zo snel mogelijk weer kunnen oppakken. Jeugdzorg wilde dat tegenover de GIC niet bevestigen.