Nieuws

Twaalf nieuwe besmettingen in een dag in provincie Groningen

Het aantal positieve coronatesten is tussen donderdag en vrijdag met twaalf gestegen naar 440. Dat blijkt uit de cijfers van de Groningse GGD.


Leestijd: 1 minuut

Twaalf nieuwe besmettingen in een dag in provincie Groningen
Twaalf nieuwe besmettingen in een dag in provincie Groningen

Het RIVM meldt voor vrijdag een nieuw aantal besmettingen van zeven. Het komt wel vaker voor dat er verschillen zitten in de aantallen. Het RIVM en de GGD publiceren de cijfers op verschillende momenten. 

Een week geleden waren er nog maar 393 positieve testen. Sinds 31 juli steeg het aantal dus met 47. Tussen 24 juli en 31 juli kwamen er maar zeventien besmettingen bij. Er zijn al die tijd nog geen nieuwe ziekenhuisopnames gemeld. Ook het sterftecijfer in de provincie Groningen staat onveranderd op zeventien. 

In het hele land kwamen er 519 positieve testen bij. Dat is iets minder dan donderdag, want toen kwamen er 601 besmettingen bij. Ondanks de honderden nieuwe positieve testen, verandert het aantal corona patiënten in het ziekenhuis niet essentieel. Er liggen nu 105 patiënten in het ziekenhuis en dat zijn er drie minder dan op donderdag. Het aantal patiënten op de IC daalde van 29 naar 27. De cijfers liggen wel iets hoger dan in de afgelopen weken.