nieuws

10 jun 2010, 16:04

TV-presentatrice RTL ontving kogelbrief

Een tv-presentatrice van RTL blijkt begin vorig jaar een kogelbrief te hebben ontvangen. Dat bleek donderdag in Groningen tijdens een rechtszaak tegen een vader en dochter uit Coevorden. De twee zouden de presentatrice, waarbij het volgens regionale media zou gaan om Margreet Beetsma van Editie NL, bovendien maandenlang hebben bestookt met brieven en telefoontjes.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De vader zei donderdag verliefd te zijn geweest op de vrouw. Het lastigvallen begon volgens hem toen hij geen reactie kreeg op zijn verzoek hem een foto toe te sturen. Daarop begon hij de presentatrice telefonisch lastig te vallen en stuurde hij een brief met daarin twee kogels. Omdat de man blind is, werden de brieven geschreven door zijn dochter.

Een woordvoerster van het Openbaar Ministerie wil niet bevestigen dat het om Margreet Beetsma gaat. Wel zei ze dat het om een presentatrice van een actualiteitenprogramma gaat die, net als Beetsma, in Groningen woont.

Tegen de Coevordenaar is een voorwaardelijke celstraf van acht weken geëist en een geldboete van 500 euro. De dochter hoorde een voorwaardelijke werkstraf van tachtig uur tegen zich eisen en een boete van 250 euro.