nieuws

15 aug 2002, 00:12

Trekpaardencompetitie voor het eerst in Leek

Liefhebbers van paardensport kunnen in het weekend van 17 en 18 augustus hun hart helemaal ophalen. Dan is er in Leek een evenement met paarden dat nog nooit eerder in de provincie Groningen te zien was.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het festijn is op het landgoed Nienoord waar het trekpaarden-evenement Power Horse Competition gehouden wordt. Organisator is de Stichting Trekpaard en Recreatie (STER). De Power Horse Competition, die voor het zesde jaar in Nederland gehouden wordt, bestaat uit zes competitiewedstrijden in Belgiƫ en Nederland met een finale in Vollezele (Belgiƫ).
Gedurende de tweedaagse competitie zullen de menners met hun enkel-, dubbel- en vierspannen op verschillende vaardigheden getoetst worden. Op de eerste dag moeten de onderdelen dressuur, de afstandsrit en de hindernissen worden afgelegd. Op de tweede dag is er een kegeltjesparcours en een spiegelparcours en is er op het hoofdterrein een presentatie met authentieke rijtuigen en landbouwkarren. Al met al zal het een hele afwisselende show worden.
Meer informatie is beschikbaar op: www.powerhorsecompetition.nl, www.vandiest.nl, www.landgoednienoord.nl