nieuws

04 dec 2001, 00:12

Treinbedrijf NoordNed gaat nu ook in Duitsland rijden

Het in de provincie Groningen en de andere noordelijke provincies actieve particuliere vervoerbedrijf NoordNed wil haar activiteiten uitbreiden tot Duitsland. Dat heeft het bedrijf zojuist bekend gemaakt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het gaat om het exploiteren van een dienstregeling op de rails net over de Duitse grens, tussen Nieuweschans en Leer. Momenteel rijden daar nog treinen van de Deutsche Bahn. Die heeft NoordNed gevraagd de exploitatie van dit traject over te willen nemen.
Woordvoerder mevr. E. Krikke van NoordNed laat weten dat het bedrijf haar ‘Groningse’; treinen graag door wil laten rijden tot Leer. NoordNed heeft daarop voorgesteld om zes retourriten uit te voeren, waaronder drie naar Oldenburg.
Op dit voorstel heeft NoordNed overigens nog geen officieel antwoord ontvangen dus het is nog niet helemaal zeker of de plannen ook worden uitgevoerd. Maar mocht Deutsche Bahn akkoord gaan met het plan, dan zal dit bedrijf ook een aantal van haar eigen treinen moeten verhuren aan NoordNed. Duitse treinen zullen dan ook op het Nederlandse deel van het traject worden ingezet. De NoordNed-machinisten zullen een speciale opleiding moeten krijgen voor het rijden op het Duitse spoortraject. Dat zal naar verwachting een paar maanden in beslag nemen.