nieuws

09 dec 2002, 00:12

Tranen van geluk bij organisatie eerste marathon op natuurijs in Noordlaren

De IJsvereniging Noordlaren in de provincie Groningen heeft vanmiddag voor het eerst sinds veertien jaar weer de nationale primeur van een schaatsmarathon op natuurijs. ‘Toen ik hoorde dat het door gaat kon ik niet meer spreken van emotie’, aldus een woordvoerder van deze IJsvereniging vanmiddag voor Radio Noord.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het is ieder jaar, wanneer het een beetje begint te vriezen, weer ‘oorlog’ tussen de IJsvereniging Noordlaren en die van het Drentse Veenoord. Op beide ijsbanen is men al weken lang bezig geweest aan de voorbereiding van schaatswedstrijden. De KNSB heeft vanmorgen het ijs gekeurd. En tot groot geluk van de mensen uit Noordlaren bleek het ijs daar dikker te zijn dan in Veenoord. Daar was het nog wat onbetrouwbaar. ‘Toen ik hoorde dat het door kon gaan kreeg ik tranen in de ogen.. Je hebt er zoveel werk aan gehad, het is niet te geloven dat het doorgaat’, aldus de voorzitter van de IJvereniging Noordlaren
Alle Nederlands media zullen vandaag ongetwijfeld naar de provincie Groningen trekken om het evenement te volgen. De marathon voor de dames begint ’s middags om vijf uur. De wedstrijd voor de heren begint om zes uur. Duidelijk is dat de beste schaatsers van Nederland meedoen aan het evenement. Bij de dames zijn onder meer Danielle Beckering van de partij, evenals Jenita Smit. En bij de heren onder meer René Ruitenberg en Huub Angenent.