nieuws

12 nov 2009, 21:09

Tram lijkt zich te ontwikkelen tot Gronings verkiezingsitem

Wel of geen tram? Deze vraag zou wel eens een rol kunnen gaan spelen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in maart aanstaande. De Stadspartij lijkt het onderwerp in elk geval wel tot inzet van verkiezingen te willen maken. Robert Prummel, fractievoorzitter van de Stadspartij laat nu al weten dat volgens hem ‘de tram kraakt in al zijn voegen’. Hij schrijft in de DSG:

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

‘’In het ooit zo eensgezinde tramfront beginnen scheuren te ontstaan. In de Raadsvergadering nemen CDA, VVD en D66 steeds meer afstand van de tramplannen. Het wachten is nu op de exploitatiebegroting. Wethouder Karin Dekker heeft nu al meerdere malen aangekondigd dat "een buslijn wel eens duurder kon uitvallen dan een tram".

Wie dat gelooft mag het zeggen.


Ik wacht vol spanning op een berekening die laat zien dat een bus, onderdeel van een hele vloot bussen, rijdend op bestaande wegen, duurder is dan een tram waarvoor rails, bovenleidingen, nieuwe rioleringen, beveiligingssystemen, extra bruggen over de Diepenring, een schuur vol reserve-onderdelen en materiaal, speciaal opgeleide bestuurders en mecaniciens, een remise, licenties en keuringen nodig zijn. En o ja, we moeten er ook de hele Zonnelaan voor verbouwen en een flatgebouw afbreken.
De aarde is plat, de hemel groen, het gras is blauw...!


Maar goed, die berekening ligt binnenkort op onze bureaus. Ik zal de optelsommen eens nauwkeurig narekenen. En wie weet? Misschien is de hemel groen en ís het gras blauw. Ik wacht vol spanning op deze wonderbaarlijke berekeningen.’’


Robert Prummel


Stadspartij