nieuws

10 feb 2012, 11:11

Traject Noorderronditten grotendeels sneeuwvrij; dit weekend fantastische schaatsmogelijkheden

Medewerkers van het Waterschap Noorderzijlvest zijn intensief bezig om met behulp van quads het traject van Groningens schaats-klassieker bij uitstek, de Noorder Rondritten, alsnog sneeuwvrij te maken. Dit weekend kan iedereen dan zelf een groot deel van de imponerende tocht van 160 kilometer dus op eigen initiatief rijden. Overigens zijn er ook tal van anders schaatstochten mogelijk dit weekend inde provincie Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dat meldt woordvoerder Marc Schriemer van de Noorder Rondritten. ‘Het waterschap Noorderzijlvest is bezig om met twee quads een brede baan aan te leggen. De Noorderronditten als tocht zijn er dus weliswaar niet, maar een groot deel van de route is open. Dat het waterschap dit doet, dat vind ik echt klasse!’, aldus Schriemer.


Vandaag zijn vrijwilligers weer volop bezig geweest om de knelpunten in het Noorderrondrittraject aan te pakken. Zo is vanochtend met een grote groep het diep vanaf de Borgweg in Groningen tot aan de sluis van sneeuw ontdaan, net als op het traject Leens - Ulrum en zijn twee wakken gedicht (Eenrum en Warfhuizen).


GROTE VEEGACTIE GRONINGEN


De grote veegactie in Groningen is mede mogelijk gemaakt door de bedrijven Abiant en Streuding. Abiant stelde twintig mensen beschikbaar om handmatig de sneeuw van het ijs te laten halen en Streuding verzorgde het schuifmaterieel. Na een bak koffie was de klus binnen twee uur geklaard, onder toeziend oog van RTV Noord, die live verslag deed van de actie. Het resultaat: een gladde ijsvloer.


IJSTRANSPLANTATIE EENRUM


Vlakbij het Eenrummerbos was nog een groot wak wat middels een ijstransplantatie is gedicht. Vanuit andere sloten is ijs weggegraven en naar de bewuste plek getransporteerd. Met de nodige vrijwilligers is het ijs met kruiwagens naar het wak gebracht. Daar zijn de ijsbrokken in het wak geschoven tot het wak vol was. Met de naderende vorst vriezen de brokken samen tot een geheel.

Meer informatie:  www.noorderrondrit.nl