nieuws

02 aug 2009, 08:08

Trainers Ajax en FC Groningen houden zich op de vlakte

De trainers van FC Groningen en Ajax durven geen voorspelling te doen over de afloop van hun eerste wedstrijd vanmiddag in de Euroborg. Volgens Ron Jans kunnen er zelfs na afloop vanmiddag nog geen echte conclusies getrokken worden: dat kan pas vanaf september wanneer de ploegen een beetje in hun ritme komen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

FC Groningen ’s trainer Ron Jans beschikt vanmiddag over achttien fitte spelers voor de competitieopener.

Jans: “We hebben de laatste jaren goede ervaringen met onze eerste thuiswedstrijden. Op de eerste wedstrijd staat meestal veel druk van buitenaf. Maar we zijn aan het einde van de rit niet afhankelijk van die ene uitslag. Toch worden vaak veel voorbarige conclusies getrokken. Ik heb het gevoel dat bij de meeste clubs meer vraagtekens dan uitroeptekens zijn. Over de speelwijze, de eventuele blessures, mogelijke transfers. Pas begin september kun je een eerste conclusie trekken.”


Zijn collega Martin Jol van Ajax liet in het programmaboekje onder meer optekenen: “Zo’n eerste wedstrijd is altijd extra spannend. Ik heb de wedstrijd FC Groningen-Ajax van vorig seizoen gezien. Het is belangrijk dat we niet teveel kansen nodig hebben om te scoren. En niet gelijk een tegengoal krijgen bij de eerste kans die we weggeven. Dat bepaalt of we winnen of verliezen.”. Een en ander meldt de website van FC Groningen.