nieuws

01 okt 2009, 16:04

Schetsen van tracévarianten tweede tramlijn Groningen bekend

De mogelijke tracévarianten van de tram werden donderdag bekend gemaakt door de provincie Groningen en de gemeente Groningen. De tram moet in 2015 gaan rijden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In juni van dit jaar is een mogelijk tracé voor de eerste tramlijn in Groningen vastgesteld. Die moet in 2014 gaan rijden tussen het Hoofdstation, de binnenstad en het Zernikecomplex, het centrum voor hoger onderwijs. Het zal het voor het eerst sinds de jaren veertig van de vorige eeuw zijn dat er in de stad Groningen weer een tram rijdt.

Met de aanleg van beide lijnen is een bedrag gemoeid van 300 miljoen euro. Voor verbetering van al bestaande treinverbindingen is nog eens 400 miljoen euro gereserveerd. De plannen zijn opgesteld door de Regio Groningen-Assen waarin beide provincies en twaalf gemeenten samenwerken. 

Het genoemde trace is overigens een van mogelijke tracévarianten. Het definitieve tracé van Lijn 2 is dus nog niet bekend is. Er zijn schetsen van in totaal 6 combinatieopties mogelijk zijn. Het voorkeurstracé wordt pas in januari 2010 bekend gemaakt.