nieuws

16 dec 2002, 00:12

Topdrukte Groningse ziekenhuizen door botbreuken na gladheid

In de Groningse ziekenhuizen is sprake van grote extra drukte doordat veel mensen gewond zijn geraakt bij valpartijen door de gladheid. Met name in het Academisch Ziekenhuis Groningen is volgens een woordvoerder sprake van een ‘gigantische drukte’ bij de afdeling spoedopvang.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens de woordvoerder zijn er maandagmorgen bij het AZG tientallen mensen binnen gekomen met polsletsel, verwondingen aan vingers of beenbreuken. ‘Er kwamen vanmorgen heel veel gewonden tegelijk binnen. We hebben het daardoor ontzettend druk’, aldus de woordvoerder. Overigens gaat het niet om ernstige ongelukken. Volgens Stam is de wachtkamer in het AZG momenteel ‘bomvol’ met wachtenden.
‘Voor het ziekenhuis gaat het om relatief lichte verwondingen. Maar voor de mensen zelf is het natuurlijk erg genoeg. We zullen foto’s moeten maken en gips om de breuken doen. Door de drukte moeten mensen daar helaas nogal lang op wachten. Wat we daarom in eerste instantie doen is de pijn draagbaar maken. En vervolgens zit er voor de patiënt niets anders op dan op hun beurt wachten’.
Ook het Delfzicht Ziekenhuis in Delfzijl meldt extra drukte door breuken en fracturen ten gevolge van de gladheid. In het Refajah Ziekenhuis in Stadskanaal valt het tot nu toe mee met de drukte bij de spoedopvang.