nieuws

09 okt 2002, 00:12

Topdrukte bij telegrammenservice na overlijden Claus

Het Groningse telegrambedrijf Unitel heeft sinds het overlijden van prins Claus te maken met topdrukte. Zowel particulieren als buitenlandse staatshoofden hebben het bedrijf ingeschakeld om een condoleancetelegram te versturen naar het koninklijk huis. Unitel is het enige telegrambedrijf in Nederland.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Directeur R. van Hoof bevestigt dat het bedrijf aanzienlijk meer telegrammen verstuurt dan normaal. Om hoeveel telegrammen het gaat, wil de directeur uit privacyoverwegingen niet kwijt.
Volgens Van Hoof zijn er uit tenminste 65 landen, waaronder Argentiniƫ, Japan en Mexico, condoleancetelegrammen naar het koninklijk huis gestuurd. Of het telegram uit Argentiniƫ afkomstig was van de familie Zorreguita wil Van Hoof niet zeggen.
De telegrammen zijn volgens Van Hoof onder meer afkomstig van presidenten, koningen en ambassades en in het buitenland verblijvende Nederlanders. Ook vanuit Nederland zijn veel telegrammen verstuurd, zegt de directeur. Zowel particulieren, bedrijven als gemeenten hebben hun medeleven aan de koninklijke familie betuigd.
Van Hoof verwacht dat de drukte aanhoudt tot dinsdag als de prins in het familiegraf is bijgezet.
Ook na de aanslagen van 11 september had het Groningse bedrijf te maken met topdrukte. Unitel nam 1 september 2001 de telegrammendienst van de KPN over toen deze met de service stopte als gevolg van de teruglopende vraag.