nieuws

16 jul 2002, 00:12

Top-chemiestudenten piesen hotelkamers onder

Ruim driehonderd internationale chemiestudenten hebben de afgelopen dagen flink huisgehouden in het Van der Valk-hotel in het Groningse Zuidbroek. Ze hebben in grote hoeveelheden alcohol over de vloerbedekking gemorst, in de kamers gepiest en gekotst, stoelen en lampen vernield en een vuurtje op de gang gesticht.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De studenten kwamen van over de hele wereld om deel te nemen aan de prestigieuze Internationale Scheikunde Olympiade op de Rijksuniversiteit Groningen. Drie weken lang deden zij mee aan chemiewedstrijden en zolang bleef het rustig in Van der Valk. Pas toen de chemici aan hun laatste drie vrije dagen begonnen, ging het mis.
De nachtportiers van het hotel zijn drie nachten lang alle honderd kamers met internationale studenten langsgegaan om te proberen de rust te bewaren, maar dat had weinig effect, zegt bedrijfsleider A. Leemders. De gasten van vijftien kamers die naast de studenten lagen, konden drie nachten niet slapen en hebben hun geld teruggekregen. Het hotel zal de schade van een paar duizend euro op de diepgeschokte organisatie van de Olympiade verhalen. Die wil proberen de boosdoeners zelf te achterhalen.