nieuws

09 mei 2002, 00:12

Tolberter man vindt twee meter grote slang in dakgoot

Een bewoner van het west-Groningse dorpje Tolbert werd woensdagnacht opgeschrokken door een bijna twee meter grote rattenslang in zijn dakgoot.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De man werd wakker van een geluid op zijn dak. Bij onderzoek trof hij de slang in zijn dakgoot aan en alarmeerde direct de politie. De toegesnelde agenten slaagden er niet in het dier vanuit het slaapkamerraam te vangen. De Groningse brandweer moest met groot materieel uitrukken om het dier uit de afvoerbuis te halen waar hij inmiddels in was gekropen.
De rattenslang is met de dierenambulance afgevoerd. De politie vermoedt dat het dier eigendom is van een vrouw in Leek. De vrouw verloor vorige jaar een aantal rattenslangen die zij in haar terrarium hield en had ze volgens de politie nog niet allemaal teruggevonden. Eén van de dieren dook toentertijd op in de kussensloop van een argeloze inwoner van Tolbert.
De politie neemt niet aan dat er op dit moment nog meer slangen in Groningen rondkruipen. Er wordt geen actie ondernomen, omdat de vrouw in principe niet in overtreding is. De Algemene Inspectie Dienst bevestigt dat de rattenslang geen beschermde diersoort is.